Fast tradisjon
Elevene hadde laget produkter som ble solgt, og de hadde bakt og laget mye forskjellig mat. Her var det grove rundstykker, salat og skoleboller, samt kaker i skjønn forening. Foreldrene bidro med rundstykker, og mange ulike spennende bakevarer til salget.
Elever fra voksenopplæringen solgte egenprodusert ukrainsk mat, noe som ble svært populært.
I tillegg til de egenproduserte varene, solgte også elevene varer produsert i ulike land i verden - land der FORUT har prosjekter. (Se tekst under, i takkebrevet til skolen fra FORUT). Eleven hadde også en bruktavdeling der folk kunne kjøpe brukte klær, sko og diverse. Og i skolelokalene var det rigget til diverse konkurranser som gjestene måtte betale for å delta på.
Solidaritetskafeen er en fast tradisjon, som gjennomføres hver høst i forbindelse med FN-dagen og TV-aksjonen, og inntektene deles alltid mellom TV-aksjonen og FORUT Barneaksjon. Solidaritetskafeen inngår i skolens lokale læreplan, der læremål oppnås i mange fag, som f.eks mat og helse, duodje, matematikk, norsk, m.fl. Denne dagen og dette opplegget er virkelig en energiboost i skolebygget, og gir både elever god læring, samt bidrar til fellesskapsfølelse og trivsel.
Oppeid skole ønsker å takke alle som deltok med bidrag, både elever, lærere og foreldre for en svært vellykket arrangement!
Brevet fra FORUT
Til Oppeid skole
Mer enn 1100 barnehager over hele Norge er påmeldt FORUT Barneaksjonen 2022/23 "Biswas og de magiske fjellene". Dere er en av dem og vi har registrert kr 9269,00 innbetalt fra dere. Tusen takk!
Biswas fra Nepal.
Gjennom årets aksjon har dere blitt kjent med Biswas fra Nepal. Han var fire år da FORUT møtte ham første gang i 2014 og var en av hovedpersonene gjennom tre år med innhold fra Nepal. Vi er stolte over dette gjensynet med Biswas og familien. Hverdagen i en bratt åsside i Nepal viser både likheter og ulikheter med hverdagen til barn i Norge. Biswas var en energisk gutt som barn og gjensynet med ham som 13-åring viser at han fortsatt er en livsglad gutt som stolt viser frem nærområdet sitt.
Dere støtter driften av et guttehjem for tidligere gatebarn.
Midlene som samles inn gjennom Barneaskjonen er viktige for FORUTs arbeid for barn og unge i Asia og Afrika. Deler av årets midler går til driften av et hjem for gutter i alderen 5-18 år i Nepal. Guttene er reddet ut av barnearbeid eller et liv på gata. På hjemmet får de trygghet, gode voksne å snakke med, skolegang, lek og fritid og rett og slett en mulighet til å være barn. Målet er å få barna gjenforent med familien eller et fosterhjem å vokse opp i.