På Oppeid skole og SFO er lek en viktig del av barns læring og oppvekst. Både på skolen og i fritiden må dette bli prioritert. Vi setter av tid til den frie leken inne og ute hver dag, slik at den blir en del av barnas læring.
Onsdag 5. mars ble den første prøveturen med Ándáris bussa-Andreas buss gjennomført for ungdommene i Hábmer-Hamarøy. Bussen er en del av et nytt og spennende transportprosjekt hvor målet er å gi unge like muligheter til å delta på fritidsaktiviteter. Hamarøy kommune er en pilotkommune og samarbeider med Nordland fylkeskommune for å forbedre transporttilbudet og bidra til bedre mobilitet for ungdommen.
Hábmera suohkan-Hamarøy kommune lanserer nå en felles digital, anonym undersøkelse for å samle inn innspill fra innbyggerne om oppvekstvilkårene i kommunen. Målet med undersøkelsen er å videreutvikle og forbedre tilbud og tjenester for barn og unge.
Det har over tid vært et svært utfordrende trafikksikkerhetsbilde rundt skole og barnehage på Drag. Det er gjennomgående mye trafikk og for høy fart. Det har vært flere nesten-ulykker spesielt utenfor barnehagen. Dette bekymrer. Hamarøy kommune har dialog med politiet om problemstillingen og jobber med kort- og langsiktige løsninger på utfordringene (fartsdump ved barnehagen, tilrettelegging og utvidelse til flere parkeringsplasser ved den gamle skolen).
Oppeid skole er i gang med en byggeprosess for å tilrettelegge skolen til universell utforming. Som et ledd i denne tilretteleggingen, blir det etablert et modulbygg med 4 klasserom ved siden av skolen/like øst for aulabygget. Det blir også endringer i trafikk og skolevei for barna.
Oppeid skole er svært trangbodd både for elever og ansatte/lærere, og tilfredsstiller ikke dagens krav til universell utforming. Pr starten på 2025 er elevtallet på 127 grunnskoleelever, og 72 elever tilknyttet voksenopplæringen. For å ivareta dagens krav må Hamarøy kommune tilpasse, bygge om/bygge ut og midlertidig etablere arealer utenfor dagens bygningsmasse.
Det var elektrisk stemning da karrieredagen "I medvind" fylte Hamarøyhallen med rundt 170 ungdommer. Torsdag 5. desember stod 20 virksomheter klare til å ta i mot 130 spente 9. og 10.-klassinger fra Hamarøy, Steigen, Kjøpsvik (Narvik) og Sørfold. Sammen med elever fra grunnskolen i voksenopplæringa i Hamarøy og elever ved Knut Hamsun videregående skole fikk ungdommene et godt innblikk i både utdannings- og yrkesveier i Hamarøy og Nord-Salten denne dagen.
Árran julevsáme guovdásj og Ájluovta skåvllå - Drag skole lanserer nå Dåjmalasj sijdda (Aktiv heimplass), et pilotprosjekt for samiskspråklige familier. Gjennom ukentlige samlinger med lek, samtaler og felles måltider skal prosjektet bidra til å skape levende språkmiljøer og styrke lulesamisk språkbruk i hjem og lokalsamfunn.
”Vi e’ her, vi e’ nu, vi e’ sammen”. På torsdag forrige uke fikk alle i Hamarøyhallen høre en fantastisk historie om vennskap, mangfold, identitet og fellesskap. Historie om oss, hamarøyværinger. Stor forestillingen gjøre flere i salen både stolt og rørt.