På konferansen ble det diskutert en rekke viktige tilbud, tema og problemstillinger for hva kultur betyr for unge. Blant annet ble arbeidet med iverksettelse av Sannhets-og forsoningskommisjonens rapport presentert med kultur som sentralt verktøy. Kulturskolerektor Stine Irene Braseth-Ellingsen fortalte om Bodø2024-prosjektet "Vi e’ her - Mij lip dappe", som skal vises i Hamarøyhallen 28. november. Hamarøys egne og unge konferansierer Frida og Silja navigerte programmet på en veldig fin måte.
Ordfører Britt Kristoffersen Løksa fikk æren av å ønske nettverket velkommen til Hábmera suohkan-Hamarøy kommune. Hun sa at det var stor stas at nettverket møttes i Hamarøy, og at jobb med og for ungdom i kommunene er den viktigste jobben. Fordi det handler om god oppvekst, tilhørighet og identitet som gjør at de unge kan få lyst til å komme tilbake som voksne. Og en skikkelig investering i bolyst, la hun til.
Kulturleder Hilde Fredheim uttrykte sin glede over at kommunen var vertskap. -For oss er det viktigste å løfte kulturen. Gjennom kulturen kan barn og unge vokse, finne sin plass i samfunnet og ha sine møteplasser. Vi takker Bodø2024UNG og Hamsunsenteret for godt samarbeid, sa hun.
Deltakerne delte raust av sine kunnskaper og alle bidro aktivt til å gjøre konferansen lærende, innholdsrik og nyttig for det videre arbeidet for barn og unge i vår region.
Fritidsleder Gerda Jaanus som deltok sier om nettverksarbeid. -Å jobbe med ungdom kan ofte være en ensom oppgave, spesielt i små kommuner. -Derfor er det utrolig givende å delta på slike samlinger; de gir både verdifulle erfaringer og viktig faglig påfyll. Denne gangen var vi i Hamarøy heldige som fikk være vertskap for samlingen. Dette gjorde det lettere for flere som jobber med barn og ungdom i Hamarøy å delta.