Samarbeidsforumets mandat inkluderer å:
- Formidle relevant kunnskap til de som jobber med samiske brukere
- Øke samarbeidet og kjennskapen mellom aktørene
- Være en drivkraft for endringsarbeid
- Bidra med erfaringsutveksling
- Bistå kommunene med kunnskap og kompetanse
Arbeidsgruppen som jobber med konferansen består av representanter fra Hamarøy kommune, RVTS Nord, RVTS Midt, NASAK, Smiso Troms, Konfliktrådet Finnmark, Nord Universitet, Porsanger kommune, Statens barnehus, SANKS og Norasenteret Øst-Finnmark.
Folkehelsekoordinator Kristin Green Johnsen, representerer Hamarøy kommune i dette viktige arbeidet, som en del av forumet og arbeidsgruppen. På konferansen vil det være flere interessante foredrag, blant annet av helsesykepleier Mallin Andreassen, som skal presentere undervisningsprogrammet Oaggi muv - Gjør meg trygg, et eksempel på hvordan kommunen jobber forebyggende mot vold og overgrep. Kristin Green Johnsen vil også gi et innblikk i det øvrige arbeidet som gjøres i Hábmera suohkan-Hamarøy kommune for å bekjempe vold og overgrep.
Vi ser frem til en viktig og lærerik konferanse, hvor vi sammen kan bidra til å bygge broer og bryte mønstre for en tryggere fremtid i Sápmi.
Det er mulig å delta på konferanse både fysisk og digital. Frist for påmelding fysisk deltagelse er 5. mai 2025. Frist for påmelding digital deltagelse er 16. mai 2025. Meld deg på på egen side.
Konferansen "Bygg broer, bryt mønstre - mot vold og overgrep i Sápmi" er viktig for Hábmera suohkan - Hamarøy kommune og det lulesamiske området på ulike måter. Vår deltakelse bidrar til å styrke det forebyggende arbeidet og gir kommunen en unik mulighet til å dele og lære av andre aktørers erfaringer og tiltak for å forebygge vold og overgrep. Det er en arena for å fremme lokale initiativer, som Oaggi muv – Gjør meg trygg og bygge videre på kunnskapen som finnes i både kommunen og det lulesamiske samfunnet. Deltakelsen i samarbeidsforumet og konferansen bidrar til å styrke det tverrfaglige samarbeidet mellom ulike aktører som jobber med vold og overgrep, både på regionalt og nasjonalt nivå. For Hábmer-Hamarøy betyr det økt tilgang på kompetanse og ressurser og det bidrar også til å løfte opp tematikken i det lulesamiske området. Gjennom en slik konferanse, så bidrar kommunen i den nasjonale innsatsen for å bekjempe vold og overgrep i samiske områder. Det bidrar til erfaringsutveksling og læring om ulike metoder og tilnærminger i arbeidet mot vold og overgrep, er en verdifull ressurs for å tilpasse og utvikle tiltak som er relevante for det lulesamiske området.
I alt, så er konferansen, et viktig skritt i retning av en mer helhetlig og tilpasset innsats mot vold og overgrep, i arbeidet mot vold og overgrep i kommunen og i det lulesamiske området.